EKOLOGINIS PROJEKTAS, 5 EDUKACIJOS PROGIMNAZIJOJE

Lapkričio 11 dieną apie 90 progimnazijos mokinių turėjo galimybę sudalyvauti penkiose praktiškose, įdomiose, neįprastose ekologijos tema edukacijose, kurias pasiūlė ir įgyvendino VŠĮ Regionų plėtros ir visuomenės gerovės institutas, vadovaujamas Tado Prajaro. Edukacinė paskaita „Ekologija ir aplinkosauga“ vyko 6 klasės mokiniams. Klausant lektorės Ilonos ir dalyvaujant praktinėje veikloje, šeštokai siekė daugiau sužinoti ir tapti žalios ir švarios  Žemės saugotojais.

Muilo edukacijoje „Saulės spindulys“ dalyvavo 1 klasės mokiniai. Edukatorė Daiva suteikė vaikams galimybę pasigaminti ekologišką, kvapnų ir papuoštą džiovintais augalėliais muilą kasdieniniam naudojimui. Vaikai susipažino su muilo gaminimo istorija. Kiek džiaugsmo ir grožio vaikų delniukuose! Ir kiek gerų emocijų!

Edukacijoje „Keramikos užsiėmimas“ dalyvavo 4 klasės mokiniai. Po trumpo susipažinimo su keramikos istorija vaikai dirbo. Jų darbščios rankos padarė mažus stebuklėlius – molinius indelius. Vaikai pajuto gydomąją molio galią, sužinojo apie keramikos gaminius. Teigiamos emocijos ir pasididžiavimas savimi – tokia atmosfera tvyrojo ketvirtoje klasėje dirbant su edukatore Daiva.

4-oje ir 5-oje  ekologinio švietimo veiklose dalyvavo trečios klasės mokiniai. Dauguma jų – „Jaunųjų ekologų“ būrelio nariai. Pažintinė ekologinė edukacija „Rudens kvapai“ ir užsiėmimas „Vabzdžių namai“ vyko Šunskų miške. Vaikai ėjo gan ilgu miško keliu, kvėpavo gaiviu oru, linksmai krykštavo, rinko šiukšles, po to vaišinosi sultimis ir karštais kibinais.  Laukė svarbus darbas – pagaminti vabzdžių namelį. Būrelio vadovė pasiūlė vaikams panašų namelį pasigaminti progimnazijos kieme. Ir aišku, trečiokai sutiko! Linksmi, įkaitusiais veidais, šiek tiek murzini, labai laimingi mokiniai grįžo į progimnaziją dainuodami dainą apie mišką. Geros emocijos, prasidėjusios ryte, nesibaigė ir popietėje.

Labai tikime, jog šie vaikai, patyrę tokių gerų emocijų, gavę naujų žinių, nenumes šiukšlės miške, nenuskriaus gyvūno.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas