Tarptautinė konferencija „Tiriame, mokomės vokiečių kalbos ir dalijamės“

Džiaugiamės III-ios vietos laimėtojomis: „Vandens tyrimai vokiečių kalbos ir biologijos pamokose“ (Neila Matusevičiūtė, Paula Černiauskaitė, 6 klasė, Marijampolės sav. Mokolų progimnazija).

Gegužės 19 d. jau trečią kartą vyko tarptautinė nuotolinė mokinių praktinių veiklų pristatymo konferencija „Tiriame, mokomės vokiečių kalbos ir dalijamės“, kurią organizavo Vilniaus Goethe`s institutas ir Jonavos Justino Vareikio Progimnazija. Renginyje dalyvavo 5-8 klasių moksleiviai iš Lietuvos ir Latvijos, kurią atstovavo Goethe-Institut Riga CLIL projekto komandos. Nuotolinis renginio formatas suteikė galimybę neišeinat iš namų suburti bendraminčius patirties pasidalijimui ir praktiniams mokymui(si).

Puikiai pasiruošę moksleiviai pristatė 14 teminių pranešimų apie integruotose vokiečių ir dalykų pamokose atliktus eksperimentus, tyrimus ir jų rezultatus. Konferencijos pranešėjai kalbėjo vokiškai ir lietuviškai arba vokiškai ir latviškai. Konferencijoje dalyvavusius mokytojus sužavėjo mokinių kompetencija ir laisvas bendravimas su anapus kompiuterio ekrano esančiais, o temų įvairovė – nuo gamtos mokslų iki sporto – parodė begalines integracijos galimybes.

Visi konferencijoje dalyvavę mokiniai apdovanoti Vilniaus Goethe‘s instituto padėkomis, o geriausių pranešimų autoriai – diplomais.

Pagrindinis konferencijos prizas – birželio 9-11 d. Jonavoje vyksianti CLIL stovykla. Joje dalyvauti kviečiami 6-8 klasių konferencijos dalyviai ir juos ruošę mokytojai.

Konferencija yra projekto „CLILiG – integruotas vokiečių kalbos ir dalyko mokymasis“ dalis

www.goethe.de/lietuva/clilig

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas