VELYKINĖ POPIETĖ ,,VELYKOS ATĖJO“

     Jaučiame vis šiltesnio vėjelio dvelksmą, saulė vis dažniau išlenda pro debesis, pamažu bunda ir visa gamta… Tuoj pradės žaliuoti žolė, skleisis pumpurai…Gamta džiaugiasi, o kartu ir mes -švenčiame didžiausią pavasario šventę – Šv. Velykas.       

     Didįjį ketvirtadienį 3 klasėje vyko velykinė popietė „Velykos atėjo“. Jos metu mokiniai buvo supažindinti su Velykų papročiais, tradicijomis, atliekamos įvairios užduotys bei žaidžiami žaidimai, renkami gražiausi margučiai.

     Tam, kad vienai Velykų bobutei netektų plušti ir linksminti popietės dalyvių, ji atsivedė kiškučių. Visus dalyvavusius žaidimuose Velykų bobutė apdovanojo įvairiaspalviais kiaušiniais, paaiškindama spalvų reikšmes.

     Popietės metu mokiniai ne tik plačiau susipažino su lietuvių liaudies papročiais, tradicijomis, bet ir pabuvo kartu, linksmai praleido laiką. Visiems teko pamiklinti galveles ir įminti mįsles - keturgysles apie augalus, vaisius, daržoves, gamtos reiškinius.  O atlikdami kūrybinį darbą, mes ugdėmės savarankiškumo, pasitikėjimo savimi, bendravimo ir bendradarbiavimo tarpusavyje bei kūrybiškumo įgūdžius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas