Jaunųjų ekologų veikla progimnazijoje

Progimnazijos antroje klasėje veikia Jaunųjų ekologų būrelis. Savo veikla mokiniai prisideda prie klasės, švaresnės ir tvaresnės  mokyklos aplinkos palaikymo. Ir ne tik! Jaunieji gamtininkai gilina  žinias apie kiekvieno žmogaus galimybes išsaugojant visos planetos Žemės žaliąją aplinką kartu su jos nuostabiais gyventojais.

Progimnazijos teritorijos apėjimas ir šiukšlių rinkimas – viena iš mėgstamiausių veiklų. Smagu, kad beveik visi mokyklos mokiniai žino šiukšlinių paskirtį. Jaunieji ekologai aiškinasi, kokie konteineriai yra jų aplinkoje bei kokia jų  paskirtis. Antrą  pusmetį antrokai pradėjo eksponuodami komandinį darbą, pagamintą iš surinktų plastikinių kamštelių. Maži vaikai, maži darbai, bet vaikai auga – rimtėja ir jų darbai. Būrelio vadovė A. Bagdonienė linki, kad supratimą apie tvarumą ir meilę savo aplinkai  jaunieji ekologai augintų ir perteiktų kitiems.

„Taip, gamta – ne bažnyčia, bet šiokia tokia šventovė, į kurią reikėtų eiti susikaupus. Ir žiūrėti. Matyti. Mylėti“. Selemonas Paltanavičius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas