Dieninė mokinių vasaros poilsio stovykla ,,Vasarėle, nusišypsok!“

Mokolų progimnazijoje birželio 17 dieną džiaugsmingu priesaikos priėmimu pirmos klasės mokiniai pradėjo dieninės vasaros stovyklos „Vasarėle, nusišypsok“. Stovyklą lankė 13 pirmokų, su kuriais pagal patvirtintą dienotvarkę, veiklos planą dirbo 5 pedagogai, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė. Dalyviai buvo supažindinti su saugumo reikalavimais, gero elgesio stovykloje atmintine. Tikslas veiklos labai suprantamas ir aiškus: gerinti vaikų socialinius įgūdžius, emocinę savijautą po ilgalaikio mokymosi kontaktiniu būdu, ugdyti vaikų saviraišką įvairioje veikloje. Ir tiesiog dėl vaikų akių švytėjimo! Stovyklautojai atidarymui pasigamino vėliavą, puošiančią jų aplinką ir ženkliukus, kurie puikavosi ant krūtinės visą stovyklavimo laiką.  Įdomūs užsiėmimai tęsėsi 5 dienas, kurios paliko daug nepamirštamų įspūdžių!

Naudingos, įvairios veiklos keitėsi kiekvieną dieną. Pirmąją dieną, atidarius stovyklą, VSPC specialistė V. Bašinskienė vaikams priminė saugaus elgesio taisykles gatvėje, prie vandens, važiuojant dviračiu. Juk vasara ne tik malonumai, bet ir tykantys pavojai, kurių neišvengs, jeigu nesilaikys saugaus elgesio taisyklių. Po to vaikai kreidelėmis išpuošė progimnazijos taką, kuris veda mokyklos link.

Antrąją dieną visi stovyklautojai apsilankė Šunskų fazanyne. Ten išbandė Basų pėdų taką, suposi, tikybos mokytoja N. Kirkliauskienė paruošė įdomių žaidimų, kuriems smagumo suteikė nuostabus oras.

Trečią dieną vaikų  laukė anglų kalbos pamokėlė su mokytoja K. Suduikiene ir  Vandens mūšis, kuriame pralaimėjusių nebuvo – visi po jo liko vienodai šlapi, bet laimingi...

O kaip be sporto? Ketvirtoji stovyklos diena – Sporto diena. Mokytojas O. Valinčius stovyklautojų ištvermę bandė estafetėmis ir įdomiomis judriomis užduotimis. Buvo puiki proga aktyviai pajudėti. Aišku, geriant daug vandens ir vengiant tiesioginės saulutės spindulių.      

Paskutinę stovyklos dieną vyko iškilmingas uždarymas. Vaikams buvo įteikti Diplomai, surengtos dar vienos vandens laistynės, suvalgytas didžiulis sultingas arbūzas... Vaikai išvyko namo atostogauti.

Džiaugiasi mokytojai ir  progimnazijos bendruomenė, kad turėjo progą matyti laimės žiburėlius vaikų akyse, lūpose šypsenas, klausytis nesibaigiančio linksmo tauškėjimo apie patirtus išgyvenimus ir džiaugsmus. Socialinė pedagogė I. Apuokienė pasidžiaugė, kad stovykloje vaikai lavino socialinius įgūdžius, gebėjimus bendrauti ir bendradarbiauti, turėjo galimybę išreikšti save kitokioje veikloje, drąsiai išsakyti savo nuomonę apie tos dienos įspūdžius, pasidžiaugti puikiai praleistu laiku.

Visiems, kažkuo prisidėjusiems prie stovyklos sklandaus gyvavimo – tariu nuoširdų AČIŪ.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas