Pokyčiai ir naujovės šiais mokslo metais

  • Paskelbė : Andrius Stankevičius
  • Paskelbta: 2023-09-06
  • Kategorija: Pranešimai

Nuo šios rugsėjo 1-osios mokyklas pasiekė pokyčiai ir naujovės. Naujais mokslo metais įvedamos gyvenimo įgūdžių pamokos, bus mokomasi pagal atnaujintas ugdymo programas. Taip pat įvedami tarpiniai patikrinimai, griežtinama pamokų lankymo tvarka.

Stiprinant matematikos mokymą, nuo rugsėjo 1 d. daugės matematikos mokymui skirtų pamokų skaičius 3 klasėje. Nuo rugsėjo 1-osios atsiras ir nauja, gyvenimo įgūdžių, pamoka. Naujas dalykas įvedamas 5 ir 7 klasėse – po vieną pamoką per savaitę. Palaipsniui nuo 1 iki 8 klasės šiam dalykui bus skiriama po 1 savaitinę pamoką.

Bendra lankomumo tvarka

Nuo šio rugsėjo tėvai dėl ligos per mėnesį galės pateisinti 5 dienas arba daugiau dėl svarbių, objektyvių, pagrįstų priežasčių. Jei vaikas sirgs daugiau kaip 5 dienas per mėnesį, tėvai mokyklai turės pateikti informaciją iš elektroninės sveikatos sistemos ar kitą įrodymą, pagrindžiantį mokinio ligą ar apsilankymą pas gydytoją.

Medicininių pažymų gydytojai neišrašinės. Šiuo metu rengiama sistema, kuri leis pateisinti pamokas automatiškai, kai elektroninėje sveikatos informacinėje sistemoje atsiras įrašas apie apsilankymą pas gydytoją. Tokia sistema pradėtų veikti nuo kitų metų. Kol jos nėra, ateinančiais mokslo metais tėvai, pateisindami daugiau nei penkias dienas per mėnesį dėl vaiko ligos, turės mokyklai pateikti vaiko ligą pagrindžiančią informaciją.

Vaikui mokyklos nelankant ilgiau nei 5 dienas ir negavus iš tėvų jokios informacijos apie vaiko ligą ar kitas svarbias nelankymo priežastis, mokykla turės susisiekti su tėvais. Jei nepateisinti praleidimai kartosis, nelankymo priežastis aiškinsis mokyklos vaiko gerovės komisija, jei nepadės ir tai, bus kreipiamasi į savivaldybę dėl kompleksinės pagalbos mokiniui ir jo šeimai. Kaip ir iki šiol dažniausiai buvo taikoma mokyklose, mokyklos administracija pateisins mokinio praleistas pamokas dėl dalyvavimo renginiuose, varžybose, olimpiadose ir pan.  

Naujais mokslo metais progimnazija mokinius pasitiko atnaujintomis erdvėmis. Labai džiaugiamės, kad daugelis mokinių įsigijo vieningą aprangą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas