PROJEKTAS „SAULĖTO ORANŽINIO TRAUKINIO KELIONĖ“

  • Paskelbė : Andrius Stankevičius
  • Paskelbta: 2020-10-07
  • Kategorija: Renginiai

,,Nubuskite su šypsena ir vykitės gyvenimą...

Gyvenkite jį, džiaukitės juo, ragaukite, uostykite, jauskite“

Joe Knapp

Marijampolės sav. Mokolų progimnazijos bendruomenė balandžio-lapkričio mėnesiais dalyvavo tarptautiniame švietimo įstaigų bendruomenių ekologinio-socialinio švietimo projekte „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“. Projekto kelionė prasidėjo nuo mažos sėklytės, kurią vaikai pavasarį daigino ir sėjo su savo šeimos nariais. Vasarą moliūgus ir kitas daržoves augino kartu su tėvais, seneliais, o rudenį daržo gėrybes atgabeno į progimnaziją. Iš moliūgų, cukinijų, patisonų, burokėlių, morkų, bulvių buvo sukurta didžiulė kompozicija „Moliūgo gimtadienio tortas“, kuris puikavosi mokyklos kieme ir traukė kiekvieno praeivio žvilgsnį. Spalio  1 dieną PUG, 1-4 klasių mokiniai šventė Saulėto oranžinio traukinio penktąjį gimtadienį. Vaikai šventės metu dalyvavo ,,Moliūgų ir kitų daržovių lenktynėse“: šaukštu rideno moliūgus, bėgiojo ,,po bulvių minų lauką“, maiše nešė moliūgą, lenktyniavo greičio ir ,,moliūgo kelionė debesėliu“ estafetėse.

Išradingai ir originaliai moliūgo gimtadienį šventė ir 5-8 klasių mokiniai. Kiekviena klasė sukūrė kompoziciją ,,Moliūgo gimtadienio tortas“, žaidė pačių sukurtą stalo žaidimą ,,Morkėnai“, gamino ir vaišinosi įvairiausiais moliūgų patiekalais.

Dalyvaudami tarptautiniame projekte „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“ vaikai plėtojo gamtamokslines, socialines kompetencijas, puoselėjo dvasines ir kūrybines galias. Mokėsi būti nuoširdūs, geranoriški, pakantūs, džiaugtis kitų sėkme.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas