Tolerancijos švyturys Mokolų progimnazijoje

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2019-12-19
  • Kategorija: Renginiai

Jau antri metai mūsų progimnazijoje įgyvendinama Olweus prevencinė programa, siekiant mažinti patyčias ir kuo anksčiau užkirsti kelią asocialaus elgesio apraiškoms. Programos esmė – išmokyti visą progimnazijos bendruomenę atpažinti, pastebėti patyčias ir tinkamai į jas reaguoti.

Olweus programą mums padeda įgyvendinti instruktorius, kuris dirba su mūsų bendruomene progimnazijos, klasės bei individualiame lygmenyse. Į programos vykdymą įtraukti pedagogai, klasės vadovai, specialistai, darbuotojai, mokiniai ir jų tėvai. Programa įgyvendinama valandėlių, neformaliojo ugdymo užsiėmimų, renginių ir kitų veiklų metu.

Šių metų lapkričio mėnesį Savanorystės klubas ir Jaunieji renginių organizatoriai inicijavo įspūdingą renginį, kuris įtraukė į veiklą mokinius, tėvus, pedagogus bei Mokolų kaimo bendruomenės narius ir kitus asmenis. Itin aktyvūs buvo klasių vadovai. Renginio tikslas – patyčių, smurto mažinimas, tolerancijos skatinimas, pakantumo ir pagarbos vienas kitam diegimas, pagalba neįgaliesiems, pagyvenusiems žmonėms. Progimnazijoje vyko klasių valandėlės, kurių metu buvo kalbama apie toleranciją mūsų pažeidžiamoms visuomenės grupėms – neįgaliesiems, pagyvenusiems žmonėms, asmenims patiriantiems diskriminaciją, patyčias ar smurtą. Buvo gaminami gėrio ir šviesos nešėjai – švyturiai, rankų darbo atvirukai su palinkėjimais. Mūsų renginį vainikavo dovana – Mokolų progimnazijos pedagogų ir mokinių koncertas Marijampolės Suvalkijos socialinės globos namų gyventojams.

Džiaugiamės galėdami vykdyti Olweus programą progimnazijoje. Jaučiame, kad mokytojai ir mokiniai geba geriau pastebėti, atpažinti ir reaguoti į patyčias. Paaugo mokytojų kompetencija, sprendžiant patyčių atvejus, pasikeitė bendruomenės narių nuostata į patyčių reiškinį, patobulėjo mokytojų bei mokinių įgūdžiai, sprendžiant konfliktus bei problemines situacijas. Šie pokyčiai leidžia saugiau jaustis progimnazijoje, motyvuoja ugdytis ir elgtis tinkamai, gerina bendruomenės narių santykius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas