Akimirkos iš gamtamokslinio oranžinio vaikų forumo ,,Aš - gyvybės kūrėjas"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2019-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Gamtamokslinis oranžinis vaikų forumas ,,Aš – gyvybės kūrėjas“ vyko 2019-10-10. Jame dalyvavo 11 priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinių, 89 pradinių klasių ir 6 vyresnių klasių mokiniai.

Forumas ,,Aš – gyvybės kūrėjas“ prasidėjo TV laida, kurios metu 4 kl. mokiniai pristatė egzotinių augalų daiginimo ir auginimo ypatumus. Supažindino su mangustinu, anona, saldžiąja stevija, kuri saldesnė už cukrų, niekam nematytu, panašiu į žalią gyvatę, ilgu dekoratyviniu moliūgu.  Gamtininkas Aidas pademonstravo, kaip skiepijami vaismedžiai.

Forume buvo pristatyti 6 stendiniai pranešimai: ,,Ar išdygs?“, ,,Sėklytės kelionė“, ,,Mūsų moliūgai“, ,,Aš – gyvybės kūrėjas“, ,,Lemon verbena“ (pranešimas anglų kalba).

Priešmokyklinukai su mokytoja, pristatydami pranešimą ,,Ar išdygs?“, papasakojo, kaip buvo auginami citrinukai. Jie įrodė, kad tinkamiausios sąlygos augti šiems augalams yra šiltnamyje arba patalpose, kur daug šviesos ir tiesioginių saulės spindulių. Pranešimo ,,Sėklytės kelionė“ autoriai pasidalino moliūgų auginimo rezultatais, papasakojo apie patirtas sėkmes ir nesėkmes. Vėliau forumo dalyviai susidomėję klausėsi eilėraščių ,,Saugom gamtą ir augame sveiki“ .

Forume buvo išklausyti žodiniai pranešimai apie moliūgus, jų teikiamą naudą, apie egzotinius augalus, juose esančius vitaminus ir kitas maistingas medžiagas. Šiuos pranešimus skaitė 8a kl. mok. Gabrielė Patricija Paltanavičiūtė ir 5 kl. mokiniai Gustė Jančkauskaitė, Rojus Brazaitis, Herkus Zubrickas.

Gamtamokslinis oranžinis forumas ,,Aš – gyvybės kūrėjas“ buvo naudingas mokiniams, suteikęs daug teigiamų emocijų,  naujų žinių apie vaismedžių skiepijimą, naujų patirčių ir atradimų apie riešutų daiginimą, pragręžiant kevalą plonu grąžteliu, apie kai kurių sėklų stratifikavimą (šaldymą šaldiklyje), apie saldžiąją steviją ir moliūgą, panašų į žalią gyvatę.

Mokiniams teks įgyvendinti naują iššūkį - kantriai auginti egzotinius augalus ir laukti jų vaisių. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas