STEAM veiklų užsiėmimai Marijampolės kolegijoje

Pirmos klasės mokiniai lankėsi Marijampolės kolegijoje STEAM centro užsiėmimuose.
STEAM yra vienas iš šiuolaikiškų ugdymo būdų, kuris integruoja net penkias mokslo šakas: gamtos mokslus, technologijas, inžineriją, menus ir matematiką.
Toks ugdymo modelis naudojamas vaikų kūrybiškumo, tiriamųjų gebėjimų, bendradarbiavimo ir kritinio mąstymo ugdymui. Tai paprastas būdas, padedantis vaikams pamokose įgytas žinias iš karto pritaikyti praktiškai.
Mokiniai dalyvavo dviejuose praktiniuose STEAM veiklų užsiėmimuose Marijampolės kolegijoje, įkurtame regioniniame STEAM atviros prieigos centre. Pirmasis užsiėmimas vyko kūrybiškumo ir medijų specializuotoje laboratorijoje, kurioje, naudojantis grafinėmis planšetėmis, ugdytiniai turėjo galimybę sukurti iliustraciją. Užsiėmimo metu, pasitelkdami įvairius įrankių tipus, esančius grafinio dizaino programėlėje, trumpam tapo dailininkais.  
Antra grupė atliko laboratorinius tyrimus  ,,Cheminė mozaika“. Šio užsiemimo metu mokiniai spalvotą alginato tirpalą lygiomis dalimis sumaišė su kalcio chlorido tirpalu ir tokiu budu gavo spalvotas kapsulytes, kurias panaudojko deliojant cheminę mozaiką - paveikslėlį. Gamtos mokslai padeda daugiau sužinoti apie aplinką ir joje vykstančius procesus. Vaikai  tyrinėtojai. Kaip ir tikri mokslininkai, stebėjo, mokėsi, bandė kartoti tai, ką matė, uždavė klausimus, stebėjo ir aptarė rezultatus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas