Respublikinis ekologinio – meninio ugdymo projektas ,,Žemė – mūsų namai 2024”

Marijampolės sav. Mokolų progimnazija vasario - kovo mėnesiais organizavo  respublikinį priešmokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokinių ekologinio – meninio ugdymo projektą ,,Žemė – mūsų namai 2024“, skirtą Pasaulinei Žemės dienai paminėti.
Projekto organizatoriai siekė ugdyti mokinių kūrybiškumą, meninius gebėjimus, gilinti žinias apie gamtos pažinimą ir Žemės išsaugojimą, skatino darniai gyventi su gamta, domėtis aplinkosauga, ekologinėmis problemomis ir jų sprendimo būdais.
Pirmame projekto etape mokiniai stebėjo bundančią aplinką, parskrendančius paukščius, stengėsi atsakingai rūšiuoti atliekas, tausoti gamtos išteklius. Vėliau atliko kūrybinius darbus: gamino darbelius iš antrinių žaliavų (,,Antrasis gyvenimas“), kūrė plakatus ,,Saugokime žemę!“, piešė tema ,,Žemė – mūsų namai“.
Ekologiniame – meniniame projekte ,,Žemė – mūsų namai“ dalyvavo  apie 300 mokinių iš visos Lietuvos  miestų, miestelių, kaimo vietovių. Projektas įtraukė net 32 ugdymo įstaigas iš Biržų, Jurbarko, Kalvarijos, Kauno, Kėdainių, Kaišiadorių, Kupiškio, Kuršėnų, Marijampolės, Pakruojo, Panevėžio, Pasvalio, Vilkaviškio, Vilniaus, Šakių ir Šilutės. Mokinius dalyvauti projekte paskatino 66 pedagogai. Kūrybiniai darbai eksponuojami virtualioje parodoje. Visi dalyviai ir juos ruošę mokytojai apdovanoti padėkos raštais.
Apsilankius kūrybinių darbų parodoje, galima teigti, kad projektas  ,,Žemė – mūsų namai“ nei vieno, net ir to, kuriam anksčiau buvo svetimos aplinkosaugos problemos, nepaliko abejingo.  Kiekvienas suprato, kad dėl Žemės išsaugojimo ir puoselėjimo turi stengtis visi šios planetos gyventojai.  Kiekvienas privalo Žemę mylėti, saugoti ir tausoti. ,,Sėkite laimės, vilties, sėkmės ir meilės sėklas; visa tai gausiai sugrįš pas jus. Toks yra gamtos dėsnis“, – labai teisingai sakė mokslininkas ir rašytojas Steve Maraboli.
Virtualią kūrybinių darbų parodą kviečiame apžiūrėti čia: https://sites.google.com/view/em-msnamai2024?usp=sharing

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas