Smurto artimoje aplinkoje ir prekybos žmonėmis prevencija

Progimnazija dalyvavo VšĮ Socialinės integracijos centro ,,Mes kartu“ vykdomame projekte „Smurto artimoje aplinkoje ir prekybos žmonėmis prevencija“.
Projektu buvo siekiama skleisti informaciją apie smurtą artimoje aplinkoje ir prekybą žmonėmis, šių žalingų reiškinių prevenciją, mažinimą, skleisti nepakantumą smurtiniam elgesiui, mažinti smurto atvejų skaičių.
Užsiėmimą 8 klasės mokiniams vedė Gitana Salickienė – socialinė pedagogė, socialinė darbuotoja, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistė. Užsiėmimo metu mokiniams buvo suteikiama žinių apie smurto artimoje aplinkoje ir prekybos žmonėmis formas, atpažinimą, jų žalą bei pagalbos būdus pasitelkiant vaizdines priemones, diskusijas.
Kita projekto veikla buvo integruojama į dailės pamokas. Mokiniai kūrė komiksų knygutę „Smurtui ir prekybai žmonėmis – NE“. Tai inovatyvus ir jaunimui patinkantis būdas išreikšti save per meną, tuo pačiu atkreipiant dėmesį į smurtą artimoje aplinkoje, prekybą žmonėmis, sukuriant prevencinę priemonę. Ir priemonė pavyko puikiai . Į mokyklą atkeliavo spaustuve kvepiančios knygutės, kurios bus išdalintos jų kūrėjams - 8 klasės mokiniams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas