Išvyka į Marijampolės P. Kriaučiūno viešąją biblioteką

    5 klasės mokiniai neseniai skaitė pasakojimą apie mergaitę, kuri kiekvieną dieną lankėsi bibliotekoje, nes jai labai patiko knygos. Šis kūrinys paskatino penktokus vykti į Marijampolės P. Kriaučiūno viešąją biblioteką ir patiems pajusti bibliotekos magiją ir knygos trauką.
    2023-09-27 literatūros pamokos metu vaikai turėjo galimybę iš pačios bibliotekininkės išgirsti visą rašto atsiradimo ir knygų spausdinimo istoriją, pasivaikščioti po knygomis užpildytas vaikų ir suaugusiųjų bibliotekos erdves, aplankyti renginių salę, skaityklą, multicentrą. Penktokai smalsiai apžiūrėjo seniausią, didžiausią, mažiausią bei ploniausią bibliotekos knygą, sužinojo, kaip į biblioteką patenka knygos, kaip jos antspauduojamos ir išdėstomos lentynose. Bibliotekininkė paaiškino bibliotekos taisykles, knygų pasiėmimo ir grąžinimo tvarką, pakvietė domėtis bibliotekos veiklomis, lankyti joje vykstančius renginius ir edukacijas, juk biblioteka atvira ir prieinama kiekvienam, norinčiam tobulėti, susipažinti su mokslo ir kultūros naujovėmis ar praleisti laisvalaikį.
   Vaikai pasitaikė žingeidūs – apibėrė bibliotekininkę klausimais, išsiaiškino bibliotekininko profesijos subtilybes, populiariausią vaikų knygą ir kitus dominančius dalykus. Apsilankymas bibliotekoje jiems buvo itin svarbi patirtis, leidžianti suvokti knygos vertę bei skaitymo reikšmę.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas