KERMOŠIUS MOKOLŲ PROGIMNAZIJOJE

Kovo 2 dieną progimnaziją užliejo šurmuliuojanti, tradicine jau  tapusi, Kaziuko mugė, kurią organizavo Jolita Liūtienė, o jai talkino PUG, 1-8 klasių vadovai. Prieš šią dieną vyko pokalbiai su vaikais apie gilesnes tradicijas, susijusias su Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero švente, atsiradusia VII a., o XIX a. peraugusia į mugę.

Kaziuko mugės metu ant skirtų klasėms stalų mokiniai išsidėliojo savo rankomis kruopščiai padarytus gaminius ir trumpam tapo tikrais prekybininkais. Mokinių kepiniai, lankstiniai, suvenyrai džiugino mugės lankytojų akis. Prekiaujama buvo ir papuošalais iš karoliukų, vilnos, vaško, popieriaus, molio, medžio. Smaližiai galėjo įsigyti įvairiausių skanėstų: saldainių, sausainių, vaflių, pyragėlių. Reikalavimas visiems dirbiniams – rankų darbas ir estetiškas įpakavimas.

Neapseita ir be žaidimų.

Norisi padėkoti mokinių tėveliams, seneliams, kurie padėjo savo vaikams pasigaminti gausų ir įvairų prekių asortimentą. Manoma, jog jie namuose aptarė ir visus prekybos aspektus.

Tikime, kad iš mugės lankytojai išsinešė ne tik gausių lauktuvių, prekybinės išminties, bet ir šiltą pavasarišką nuotaiką. Lauksime kitų metų mugės!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas