Respublikinė konferencija „Tiriame, mokomės vokiečių kalbos ir dalijamės“

Respublikinė konferencija „Tiriame, mokomės vokiečių kalbos ir dalijamės“

Gegužės 26dieną vyko respublikinė nuotolinė mokinių integruotų tiriamųjų darbų/eksperimentų pristatymo konferencija „Tiriame, mokomės vokiečių kalbos ir dalijamės“. Konferenciją inicijavo ir organizavo projekto dalyvės iš Jonavos Justino Vareikio progimnazijos vokiečių kalbos mokytoja Jurgita Skamaročienė ir biologijos mokytoja Lina Bruzgienė.

Renginyje dalyvavo 5-8 klasių moksleiviai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Jame buvo pristatyta 12 teminių pranešimų apie integruotose vokiečių ir dalykų pamokose atliktus eksperimentus, tyrimus ir jų rezultatus. Nuotolinis renginio formatas suteikė galimybę neišeinat iš namų suburti bendraminčius patirties pasidalijimui ir praktiniam mokymui(si).

Visi moksleiviai buvo puikiai pasiruošę. Konferencijos pranešėjai kalbėjo vokiškai ir lietuviškai. Net penktokėliai, dar nesimokantys vokiečių kalbos, pademonstravo gebantys vokiškai pristatyti savo darbą.

Konferencijoje dalyvavo ir pranešimus skaitė trys mūsų mokyklos 8a klasės mokiniai. Tai Emilis Laukaitis, Tadas Biskys ir Gabrielė Vitosytė.

Po pranešimų vykusio balsavimo metu labiausiai patikusius darbus išrinko moksleiviai ir mokytojai.

Daugiausia mokinių balsų surinko ir I-ąją vietą laimėjo mūsų mokyklos mokinės Gabrielės Vitosytės (8a kl.) pranešimas ,,Ar mokyklos vanduo tinkamas gerti?”

Visi mokiniai bus apdovanoti padėkos raštais, o laimėtojai atminimo dovanėlėmis.

Konferencijos aptarime dalyvavę mokytojai džiaugėsi sėkmingu renginiu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas